(066)868-86-70 Kharkiv
(098)837-72-70 Kharkiv
calls accepted 10:00-15:00,15:40-18:00

0
Кардна пряжа

Кардна пряжа

Вовняна кардочесальна машина відрізняється від камвольної машини. Вовняна кардочесальна машина виробляє ряд ровінгів (тонкі нитки стиснутої стрічки) готових до прядіння шляхом проходження через конденсатор. У той час як камвольна машина виробляє товсту кардову стрічку, яка повинна розчісуватися для видалення коротких волокон і залишкових забруднень. Під час процесу очищення одна з цілей кардової машини полягає в мінімізації ступеня зчеплення волокон, проте зчеплення все-таки незмінно виникає. Справа в тому, що очищена сипуча вовна може заплутуватися і збиватися в грудочки.

Щоб це запобігти, кардингова машина повинна:

  • Розсіяти ці скупчення, розділивши їх на окремі волокна
  • Вирівняти волокна паралельно один одному
  • Змішати волокна шляхом перемішування. Кардер зазвичай складається з двох секцій, з пристроєм "поперечний лапер" або "скотч", розташованим між ними. Метою цього пристрою є поворот і укладання кардного полотна під кутом 90 градусів перед його подачею в другу секцію карда.
  • Видалення забруднень, що залишилися (насіння, трава, бруд і пил)
  • Формування однорідного полотна
  • Виробництво пасма щільного ровінгу, готового до прядіння.

Кардова або кардочесальна машина складається з ряду горизонтально вирівняних роликів або циліндрів, що обертаються, які вкриті голками. Деякі ролики або циліндри обертаються в різних напрямках – за годинниковою стрілкою та проти годинникової стрілки, з однаковою швидкістю. Вони можуть мати однаковий діаметр. Голки можуть відрізнятися за щільністю, довжиною і орієнтацією.

При кардочесанні, вовна створюється з коротких волокон, тому вона більш ворсиста, але не така міцна, як гребенна. Така пряжа має середню чистоту, вона виглядає досить однорідно, невелика нерівномірність з'являється за рахунок того, що в процесі кардингу не всі короткі волокна були видалені і тепер кінчики цих ворсинок вибиваються з нитки. Гребінна пряжа тонша і чистіша. Наприклад, кардний кашемір товстіший, але при цьому набагато легший, ніж гребенний. Він має легкий гармат і приємну текстуру. Зазвичай гребаний кашемір дорожчий, це пояснюється вищою якістю: він не скочується, тонший і шовковистий.

Кардочесаний меринос вовна менше пілінгується, дуже м'який, добре підходить для валяння і має неймовірно гладку поверхню. Виріб після виготовлення зазвичай проходить процес стирання і потім, після полоскання, проходить процес «тріпки». Спеціальна машина типу сушіння крутить виріб, після чого полотно змінює свій вигляд.

Купити пряжу (кардову) можна у нашому інтернет магазині. Звертайтесь!