(066)868-86-70 Kharkiv
(098)837-72-70 Kharkiv
calls accepted 10:00-15:00,15:40-18:00

0
Кашемір – що за матеріал?

Кашемір – що за матеріал?

Кашемир - це пух (підшерстя) гірської кози, вищипаний або вичісований вручну навесні, під час линяння тварин. Основні постачальники кашемірового пуху у світі – Китай (провінція Китаю, звана Внутрішня Монголія) та Монголія.

На ринку є також кашемір з Індії (основний регіон - штат Кашмір), Ірану та Афганістану, але цей пух нижчої якості, товщі, тому вартість такого пуху помітно нижча. В Індії кашемір називають пасміною (пашміною) і наполягають на тому факті, що пух збирається тільки з-під шийки та з грудки тварини. Селекціонери намагалися розводити кашемірових кіз в інших місцях, але без різко континентального клімату кашемір втрачав свої властивості.

Говорячи про обробку кашемірової сировини, однозначним лідером у світі визнається Італія. Тут розроблені найкращі технології з додаткового очищення пуху, фарбування та сплетення найтонших волокон.

Кашемір є одним із найдорожчих видів вовни у світовій текстильній індустрії. Його висока ціна обумовлена також високими якістю та шкарпеткою, завжди впізнаваним видом виробу. Чи знаєте ви, що одна коза спеціальної породи дає близько 200 г вовни щорічно, а для одного светра, наприклад, потрібно 300 грамів.

Збір та обробка сировини, як і в найдавніші часи, проводиться практично вручну – тільки так можна отримати якісну нитку. Пух вичісується, очищається, сортується по довжині та товщині волокна. Ніжче шовку, тепліше вовни, кашемір не дратує шкіру, як шерсть, не "скочується", не залишає ворс, як мохер чи ангора.

Дотик до шкіри виробу з кашеміру дарує відчуття м'якості та ніжності, яке можна порівняти лише з виробом із найніжнішої бавовни. Легкий пушок на пряжі забезпечує неймовірне тепло та комфорт, навіть у найтоншому виробі з кашеміру не страшні сніг та мороз.

Кашемір дарує справжню насолоду та відчуття розкоші, розповідати можна довго, але достеменно зрозуміє лише той, хто має кашеміровий виріб. І все ж, є одне "але" - спробувавши одного разу "смак" кашеміру, Ви зрозумієте, що інша шерсть вам більше не цікава.


В інтернет магазині пряжі та аксесуарів Ярна, Ви знайдете:

Чекаємо на Вас у нашому інтернет магазині та офлайн точках!