(066)868-86-70 Kharkiv
(098)837-72-70 Kharkiv
calls accepted 10:00-15:00,15:40-18:00

0
Що таке "ангорський кролик"

Що таке "ангорський кролик"

Ангорський кролик – це порода декоративних кроликів. Їх розводять через їх довгу і м'яку вовну, її називають ангорською вовною. Відмінна риса цієї пряжі – м'якість та ніжність ворсу.

Всього лише 11 мкм у діаметрі, ця вовна на дотик, навіть м'якша за кашемір. Сама тварина має дуже кумедний вигляд, оскільки вона нагадує хутряну кульку з мордочкою. Вони дуже спокійні, але за ними потрібен ретельний догляд, щоб шерсть кролика не звалювалася в грудочки і не псувалася. Цих гризунів стрижуть кожні три-чотири місяці протягом року або тримінгують вручну.


Пряжу виробляють наступним чином – тонку нитку – основу, яка забезпечити хорошу зачіплюваність нитки та ворсинок, швидше за все це нейлон чи шерсть, скручують із ворсом. Слід розуміти, що ворсинки ангорського кролика короткі, їх не можна порівнювати з іншими видами вовни, в процесі в'язання, прання та шкарпетки виробу ЗАВЖДИ відходитиме певна кількість пуху.


Потрібно бути великим шанувальником цієї чарівної на вигляд пряжі, виріб з якої викликає ніжність і теплоту в душі, щоб терпіти певні незручності від пуху ангори, що постійно відокремлюється, від виробу. Пух буде відокремлюватися стільки, скільки Ви носитимете виріб. Цей вид пряжі не підходить дітям.

Тривалість життя одного гризуна дорівнює приблизно

7-12 років, однак, кролики, які мешкають на вулиці, мають меншу тривалість життя, ніж ті, що мешкають у приміщенні.

Ангорський кролик поділяється на кілька видів, які визнані Американською асоціацією порід кроликів (Арба): англійська, французька, гігантська, та атлас. Німецька ангора також зустрічається, але не визнається Арба, вона має свою власну асоціацію-IAGARB.

Англійська: 2,0-3,5 кг

Це найменший кролик із усіх визнаних АРБА порід. Ця порода є більш поширеною в якості домашньої тварини, тому що дуже схожий мордочкою на цуценя або плюшевого ведмедика. Якщо текстура вовни правильна, вона вимагає великого догляду.

 
   

 

Французька: 3,5-4,5 кг

Ця порода має щільне хутро, якщо текстура правильна, він вимагає меншого догляду, ніж інші породи ангора. Французька ангора одна із найбільших порід кроликів. Вона відрізняється від англійської, німецької та гігантської ангори тим, що його мордочка не прикрита вовною, як у всіх інших видів. Його шерсть має бути легкою, теплою та м'якою. Найчастіше використовується для светра, рукавичок, дитячого одягу та капелюхів..


 Німецька: 2.0-5.5 кг.

Ця порода, хоч і не визнана ARBA, але все одно поширена в Сполучених Штатах та Канаді. Зовні вона виглядає так само, як гігантський Ангора. Вони є єдиними гризунами породи ангорських кроликів, які не линяють, їх треба стригти.

 

   

Гігантський: 10,5 кг або більше

Гігантський Ангора є найбільшим гризуном з визнаних Aрба порід. Цю породу вивела Луїза Уолш, штат Массачусетс. АРБА не визнала Німецьку ангору через її тільце, яке було дуже схоже на інші породи, тому Луїза Уолш вивела породу з абсолютно відмінним від попередніх видів кролика, тілом.


Атласний: 3,0-4,5 кг.

Атласна ангора-це результат схрещування атласної та французької Ангори. Свою назву ця порода одержала за блискучу вовну. Ця порода виробляють менше вовни, як інші породи ангорських кролів. Блиск вовни – головна риса цього гризуна, тому саме цю межу відбирають шляхом селекції. Хутро має бути шовковистим, м'яким і приємним на дотик.