(066)868-86-70 Kharkiv
(098)837-72-70 Kharkiv
calls accepted 10:00-15:00,15:40-18:00

0
Фелтинг

Фелтинг

Валяння або фелтинг - найпопулярніший вид сучасного рукоділля, зі сваляної вовни чого тільки не роблять: і іграшки, і речі, і декор для дому, і картини, і прикраси, і багато іншого. Своєю популярністю валяння з повсті зобов'язане своїй простоті: не потрібно спеціального інструменту та обладнання, не потрібно організації окремого робочого місця, і можна почати валянням навіть не маючи жодних базових навичок.


За своєю суттю фелтинг – це мокре валяння, спеціальна техніка створення прикрас, взуття, одягу та різноманітних предметів інтер'єру. Для того щоб почати навчання вам не обов'язково відвідувати спеціальні курси, можна просто пошукати в інтернеті відео-уроки або текстове покрокове пояснення, купити трохи спеціальної вовни та голки для валяння, а решту підручних матеріалів можна знайти практично в кожній квартирі. Все необхідне для початку вже у вас, залишилося тільки пофантазувати і спробувати втілити свої фантазії.


Для навчання техніці фелтингу вам крім вовни та спеціальної голки знадобляться: підкладка (часто в її якості використовують бамбукову серветку, гумовий килимок, шматочок ковроліну або повітряно-пухирчасту плівку), мило з нейтральним запахом, вода, качалка. По викрійці рівномірно розкладають шерсть для фелтингу, змочують її мильним розчином і починають безпосередньо процес валяння, далі шерсть розминають руками, а потім прокочують качалкою, щоб сваляна поверхня вийшла рівною і красивою. Коли основа готова – беруть спеціальну голку із зазубринами та починають наносити візерунок, кожен виріб у техніці фелтинг має свої особливості процесу, тому спочатку варто переглядати поради та рекомендації вмілих майстринь.